Очакванията на Продължаваме Промяната са в рамките на следващата седмица да

...
Очакванията на Продължаваме Промяната са в рамките на следващата седмица да
Коментари Харесай

Всеки от коалиционните партньори може да има вицепремиер

Очакванията на " Продължаваме Промяната "  са в границите на идната седмица да има държавно управление. Това разгласи съпредседателят на партията Асен Василев. Все още обаче не е достигнато до подписването на съдружно съглашение, което може да стане към края на идната седмица, посочи той. Все още се прецизира структурата на Министерския съвет. А концепцията е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. Василев ще е предлагането на Политическа партия за финансов министър.

" Надявам се на следващия ден към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с другите партийни водачи. В понеделник или вторник да стартират процесите по доуточняване на всички текстове и напредването им към партийните органи за приемане на мандат за сключване на съдружно съглашение ", сподели съпредседателят на Политическа партия пред NOVA. Той разяснява и броя на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните сдружения: " Има разнообразни оферти, концепцията е министерствата да са с едно или с две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното ръководство. То ще дръпне структури от разнообразни ведомства. " Уточнение от Василев пристигна и за министрите в кабинета: " Това към момента се разисква според от структурата. Ще бъде почти съразмерно на гласовете, които партиите имат в Народното събрание. "

Министерствата, на които от " Продължаваме Промяната "  държат и за които са предложили да са водещи са тези на финансите, на вътрешните работи, на стопанската система, за което считат, че имат огромен експертен капацитет. " Има министерства, в които нашият експертен капацитет е по-малък, а част от съдружните сътрудници имат много повече специалисти в съответната област ", сподели още Асен Василев. Той удостовери, че Бойко Рашков ще бъде номинацията на ПП за силов министър, а Николай Денков за министър на образованието. Не даде обаче категорично удостоверение, че Николай Събев и Стефан Янев ще влязат в състава на Министерския съвет.

" В момента структурираме държавно управление с четиригодишна стратегия с концепцията то в действителност да направи измененията, които се нужни на страната и да избягаме от политическите рецесии ", уточни съпредседателят на Политическа партия и посочи, че България има потребност от непоклатимост. Той изясни за какво договарянията, в които се разискват имената на министрите, не са обществени: " Не мисля, че е правилно да се споделя този човек е добър, а оня - не и обществено да се разискват мощните и слабите му страни. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР